Bogdan Bogdanovic

Από τις αλάνες του Βελιγραδίου στα γήπεδα του NBA

Bogdan Bogdanovic

Με τα πρώτα του βήματα να έχουν αποτυπωθεί στις αλάνες του Βελιγραδίου, σήμερα ο 25χρονος Σέρβος αγγίζει το όνειρο.

Τα 2 τελευταία χρόνια έχουν κυριολεκτικά σημαδέψει την εξέλιξη του ταλαντούχου μπασκετμπολίστα. Με την αστρονομική του άνοδο να ξεκινάει ουσιαστικά στους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς του Ρίο όταν κέρδισε το Αργυρό μετάλλιο με την Εθνική της Σερβίας, ο Bogdan Bogdanovic ήδη απέδειξε πως έχουμε να δούμε πολλά στην καριέρα του.

Με ταχύτητα φωτός εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο καυτά ονόματα του χώρου και ιδιαίτερα μετά την κατάκτηση της Euroleague τη σεζόν 2016-2017 ως ηγέτης της Fenerbahce. Σαν να μην έφταναν αυτά, το καμάρι της Σερβίας, χάρισε στην Εθνική τους άλλη μια στιγμή υπερηφάνειας με το Αργυρό στη FIBA Eurobasket 2017 όπου και διακρίθηκε στην κορυφαία πεντάδα - All Tournament Team.

Σήμερα ο Bogdan βάζει νέο στοίχημα με τον εαυτό του.  Υπογράφοντας πρόσφατα 3ετές συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων με τους Sacramento Kings, ο αξιοθαύμαστος Bogdan ετοιμάζεται για μια δυναμική χρονιά στα γήπεδα του NBA. Παρέα με top ονόματα όπως ο Vince Carter and ο Zach Randolf αλλά και τους δικούς μας, Κώστα Κουφό και Γιώργο Παπαγιάννη, ο basketball superstar αναμένεται να εκπλήξει τους θαυμαστές του.
Παρότι δουλεύει με πυρετώδεις ρυθμούς, ο Σέρβος ‘μαχητής’ δε ξεχνά ότι μέχρι πρόσφατα ήταν και αυτός ένας αθλητής που έψαχνε μια ευκαιρία να  φανεί στα σωστά μάτια. Έτσι σε πρόσφατη δήλωσή του πρότεινε σε ανερχόμενους αθλητές να ‘εκμεταλλευτούνε’ το Athlenda.

‘Ανεβάστε τα video σας στο Athlenda’ είπε χαρακτηριστικά ο Bogdan απευθυνόμενος σε νέους αθλητές και προτείνοντάς τους να φτιάξουν όλοι το μπασκετικό τους προφίλ στην #1 πλατφόρμα για ανερχόμενα ταλέντα του μπάσκετ.

Ο Bogdan όμως δεν είναι ο μόνος που βρήκε στην πλατφόρμα του Athlenda το πάτημα που θα στηρίξει τα νέα παιδιά να δικτυωθούν καλύτερα στο χώρο του μπάσκετ. Πολλοί ακόμα κορυφαίοι αθλητές όπως Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου, Βασιλόπουλος, Σπανούλης αλλά και διεθνή ονόματα όπως Marianovic, Keselj, Antic, Khryapa αλλά και πολλοί ακόμα, ήδη έχουν δείξει την στήριξη τους στο μέσο αυτό.

Ανακάλυψε τα προφίλ των κορυφαίων αθλητών του μπάσκετ στο Athlenda και κάνε το δικό σου εδώ.

  • Άρθρα στην κατηγορία: Blog